
لینک *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه15
فهرست مطالب
- بحث نخست: زمان شب قدر
- بحث دوم: عمومیت شب قدر
از جمله مواردى که در کتب روایى و آثار مفسران اهل سنت در مورد آن، اختلاف نظر وجود دارد و سرانجام اجماع عالمان این مذهب برآن مهر خاتمت مى&rlm نهد، موضوع « جایگاه زمانى شب قدر» است. شب قدر، اگر چه در تواتر روایات شیعى، قطعاً از شب&zwnj هاى دهه سوم ماه مبارک رمضان شمرده مى&rlm شود و تردید در آن نیز به واسطه روایات منقول از ناحیه معصومین(ع) و نیز تفاوت تفاسیر روایات است، اما از این حیث که شبى خارج از ماه رمضان نیست، مورد اجماع کلی و قطعى است.
- مقدمه
موضوع و اهمیت شب قدر، همان&zwnj طور که در ادبیات فکرى، عقیدتى و روایى شیعه جایگاه ویژه و بالایى دارد، در بین سایر فرق مسلمین نیز شأن و جایگاه خاص خود را دارد. دو فرقه و شعبه اصلى آیین اسلام، یعنی مذاهب تشیع و تسنن، اگر چه در برخى موارد و موضوعات مرتبط با شب&zwnj هاى قدر و آیین&rlm ها و مناسک ویژه، آن، اختلاف نظرهایى دارند، اما در اهمیت و جایگاه آن تردید روا نمى&rlm دارند.
شاید اختلاف&rlm هاى روایی و موضوعى که در این نوشتار به عمده&rlm ترین آن&zwnj ها اشاره خواهد شد، مباحثى باشد در خور توجه و اهمیت، اما مهم&rlm تر از همه این مباحث، قبول بالاتفاق وجود چنین شبى است و فیض جارى&zwnj ای که خداوند در این شب از آسمان و به مداومت مى&rlm فرستد. سرچشمه این اتفاق نظر و عقیده نیز آیات مشیر به این موضوع در قرآن کریم است و سرچشمه آن اختلاف نظرها، تأثیر و تاثر اختلاف عقاید و برداشت&zwnj ها از این آیات، که در میراث حدیثى و روایى هر دو فرقه رسوخ یافته است.

لینک منبع و پست :http://campiran.ir/project-99585-%d8%aa%d8%ad%d9%82%db%8c%d9%82-%d8%af%d8%b1-%d9%85%d9%88%d8%b1%d8%af-%d8%b4%d8%a8%e2%80%8c%d9%87%d8%a7%d9%8a-%d9%82%d8%af%d8%b1-%d8%a7%d8%b2-%d8%af%d9%8a%d8%af%da%af%d8%a7%d9%87-%d8%a7/
- ۹۵/۰۶/۰۱