
پایان نامه کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی
202 صفحه
چکیده:
مولانا در تصویری که از ایمان ارائه می&zwnj کند، اقرار زبانی را مساوی با ایمان نمی&zwnj داند بلکه تنها نقش حکایت&zwnj گری برای آن قایل است، به عبارت دیگر از دیدگاه او اقرار زبانی صرفاً شاهد و گواهی بر ایمان است. از نظر مولوی، ایمان اضطراری و ایمانی که غرض از آن رسیدن به بهشت و نجات از دوزخ است و ایمان تقلیدی ایمان واقعی نیست و در این ایمان مؤمن طاعتش معلول به اغراضی است. در حالی که غرض مؤمن حقیقی، همان محبت الهی است.
در این پایان نامه که با استفاده از منابع کتابخانه&zwnj ای نگاشته شده است، بعد از بیان نظرات مختلف دربارة ایمان به بررسی دیدگاه مولانا در این زمینه پرداخته شده است و در این جهت از آراء و نظریات موجود برای تبیین نظریه مولوی استناد گردیده است تا ضمن روشن شدن نظر وی، تطبیق و مقایسه&zwnj ی دیدگاه مولوی با دیگر دیدگاه&zwnj ها نیز انجام گیرد. از نظر مولانا، کسی که به امید بهشت و ترس جهنم، تسلیم خدا می&zwnj شود، هنوز از خواندن کتاب تقلید فارغ نشده است و چون محبت الهی را نچشیده، و به حکم وظیفه و برای رسیدن به بهشت یا نجات از دوزخ عبادت می&zwnj کند، این عبادت برایش آسان نیست. از نظر وی هر کس بنا به درجه&zwnj ی فهم و تسلیمی که نسبت به متعلقات ایمان دارد، مؤمن است.
واژگان کلیدی: مولانا، ایمان، مراتب، ماهیت، جایگاه

لینک منبع و پست :http://campiran.ir/project-103021-%d8%a7%d9%8a%d9%85%d8%a7%d9%86-%d8%a7%d8%b2-%d8%af%d9%8a%d8%af%da%af%d8%a7%d9%87-%d9%85%d9%88%d9%84%d8%a7%d9%86%d8%a7/
- ۹۵/۰۶/۱۶