ایران تاپ بیست

  • ۰
  • ۰
دانلود

پیشگفتار

عزادارى و برپایى مراسم ماتم در سوگ خوبان و اولیاء خدا امرى است که ریشه درقرآن و سیره نبوى(ص) وسیره امامان(ع) دارد. این عزادارى&rlm ها مصداق مودت اهل بیت(ع) است. (شورا، آیه 23).

در سیره امامان(ع) هم برنامه&rlm اى که هرگز در هیچ شرائطى ترک نشد برپائى عزا بر سالار شهیدان امام حسین(ع) بود. امام سجاد(ع) پس از امام حسین(ع) تا زنده بود در هر مجلس از داغ حسین مى&rlm گفت و در حقیقت مجلس عزا برپامى&rlm کرد. امام باقر(ع) هم در شرائط سخت و خفقانى دستور مى&rlm داد روز عاشورا عزاى امام حسین را بر پا کند. مالک جهنى مى&rlm گوید امام باقر(ع) در روز عاشورا فرمود: همه براى امام حسین گریه کنند و اهل خانه را دستور به&rlm گریه بر حضرت مى&rlm کرد. (کامل الزیارات، ص&rlm 174) همین سیره را حضرت امام صادق(ع) و امامان دیگر (ع) داشتند آنها بر این امر اصرار داشتند که از رهگذر عزادارى و برپائى عزاى سالار شهیدان چراغ پرفروز نهضت حسینى روشن بماند که ماند. در ادامه به نمونه ای از مجالس عزاداری امام حسین (ع) اشاره می کنیم:

1- پیامبر اکرم(ص) براى امام حسین(ع) در روز اول ولادتش مجلس عزا گرفت. (مقتل خوارزمى، ج&rlm 1، ص&rlm 88.)

2- در منزل ام سلمه در دوره کودکى براى امام حسین مجلس عزا گرفتند.( مجمع الزوائد هیثمى، ج&rlm 9، ص&rlm 189.)

3- در منزل عائشه براى حضرت امام حسین(ع) مجلس عزا گرفتند.(7 مقتل خوارزمى، ج&rlm 1، ص&rlm 159)

4- در خانه امام على(ع) براى حضرت عزا گرفت.( مقتل خوارزمى، ج&rlm 2، ص&rlm 167)

بنابراین اگر بگوئیم بنیانگذار عزادارى بر سید و سالار شهیدان حضرت نبى اکرم(ص) و امامان(ع) بوده اند &rlm سخنى بگزاف نگفته&rlm ایم.

هم اکنون هم اگر بخواهیم احیا گر عزادارى راستین و عاشورایى باشیم باید در مجالس عزادارى هم از مقامات&rlm ملکوتى امامان بگوئیم وهم از مقامات مُلکى آنان! باید از جنبه الگوئى و اسوه بودن آنها بگوئیم و نباید به صرف ابرازعشق اکتفاء نمائیم. مجالس عزاى حسینى نه تنها نام سیدالشهداء(ع) را پرآوازه نگهداشته بلکه سبب ماندگارى پیام اسلام عزیز شدند. باتوجه به جایگاه رفیع عزادارى و گوهر ارزشمندى که درآن نهفته است بدیهى است که دشمنان تلاش گسترده&rlm در جهت تخریب و تحریف آن داشته باشند. در برهه&rlm اى از زمان که عباسى&rlm ها قدرت&rlm مند بودند در پى تخریب عزاى&rlm سالار شهیدان بودند که عزاداران را دستگیر مى&rlm کردند، شکنجه و اعدام مى&rlm کردند و در برهه&rlm اى که قدرت مقابله&rlm نداشتند، در پى تحریف آن بودند تا جلوى تأثیر گذارى این سنت مبارک را بگیرند. در ادامه بایدگفت که وظیفه ما در این برحه از زمان جلوگیری از تحریف در عزاداری امام حسین و برپایی هر چه با شکوه تر مجلس عزاداری امام حسین(ع) است.

-----------

در 17 صفحه

به همراه پرسشنامه

در این مقاله تحقیقی به صورت تلفنی از مردم در مورد شیوه عزاداری های محرم سوال شده است



دریافت‌فایل



لینک منبع و پست :http://campiran.ir/project-104722-%d8%af%d8%a7%d9%86%d9%84%d9%88%d8%af-%d9%85%d9%82%d8%a7%d9%84%d9%87-%d8%aa%d8%ad%d9%82%db%8c%d9%82%db%8c-%d9%86%d8%b8%d8%b1%d8%b3%d9%86%d8%ac%db%8c-%d8%a7%d8%b2-%d9%85%d8%b1%d8%af%d9%85/
  • ۹۵/۰۶/۲۴
  • amin akrami

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی