ایران تاپ بیست

  • ۰
  • ۰
تحقیق

لینک *پایین مطلب*

فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)

تعداد صفحه102

فهرست مطالب

فهرست مطالب

فصل اول 9

تاریخچه و اهمیت اقتصادی 9

مقدمه 10

مناطق تولید مرکبات 12

مناطق مرکبات خیز ایران 12

ارزش غذایی و موارد مصرف مرکبات 13

گیاه شناسی 14

وضعیت گل و لقاح 15

علل پارتنوکارپی 15

عوامل موثر در دگرگشنی 16

اصلاح مرکبات و روشهای متداول 18

نارنج (Citrus aurantium L.) 20

نارنج سه برگ (Poncirus trifoliate L.Raf.) 21

صفات کمی پایه&zwnj های مرکبات 22

هورمونهای اکسینی 23

تاریخچه و انواع 23

ریشه زائی 24

اهداف تحقیق 25

شیوه&zwnj های ازدیاد بوسیله قلمه 26

اهمیت و مزایای ازدیاد به وسیله قلمه زدن 26

مشخصات قلمه&zwnj ها 27

قلمه ساقه 28

قلمه&zwnj های چوب سخت (گونه&zwnj های خزان دار) 28

قلمه&zwnj های چوب نیمه سخت 30

قلمه&zwnj های چوب نرم (چوب سبز) 31

گیاهان مادری 33

منابع مواد قلمه&zwnj ای 33

محیط ریشه&zwnj زایی 34

تیمار قلمه&zwnj ها با تنظیم کنندهای رشد 35

مواد ریشه زا 36

روشهای کاربرد مواد ریشه زا 36

پودرهای تجارتی 36

روش فروبری در محلول رقیق 37

طرز تهیه محلول رقیق 37

روش فروبری در محلول غلیظ 38

ساختن محلول غلیظ 39

شرایط محیطی برای ریشه دهی قلمه&zwnj های برگدار 39

مراقبت از قلمه&zwnj ها در اثناء ریشه&zwnj زایی 40

جابجایی قلمه&zwnj ها پس از ریشه زایی 42

قلمه&zwnj های چوب سخت 42

فصل دوم 46

پیشینه تحقیق 46

کارهای انجام شده مشابه 47

فصل سوم 55

مواد و روشها 55

مواد و روشها 56

فصل چهارم 57

نتایج و بحث 57

فصل پنجم 89

نتایج 89

نتیجه گیری و پیشنهادات 90

منابع 91


فهرست نمودار ها

نمودار 1-4- مقایسه میانگین اثرات متقابل سطوح NAA و میانگین طول ریشه

نمودار 2-4- مقایسه میانگین اثرات متقابل سطوح NAA و طول بزرگترین ریشه

نمودار 3-4- مقایسه میانگین اثرات متقابل سطوح NAA و درصد ریشه زایی

نمودار 4-4- مقایسه میانگین اثرات متقابل سطوح NAA و وزن خشک ریشه

نمودار 5-4- مقایسه میانگین اثرات متقابل سطوح NAA و طول رشد جدید اندام هوایی.....................................................

نمودار 6-4- مقایسه میانگین درصد ریشه&zwnj زایی نارنج و نارنج سه برگ

نمودار 7-4- مقایسه میانگین طول بزرگترین ریشه نارنج و نارنج سه برگ

نمودار 8 -4- مقایسه میانگین طول ریشه نارنج و نارنج سه برگ.

نمودار 9-4- مقایسه میانگین وزن خشک ریشه نارنج و نارنج سه برگ

نمودار 10-4- مقایسه میانگین طول رشد جدید اندام هوایی نارنج و نارنج سه برگ..........................................................

نمودار 11-4- مقایسه میانگین اثرات متقابل سطوح مختلف IBA در درصد ریشه زایی..........................................................

نمودار 12-4- مقایسه میانگین اثرات متقابل سطوح مختلف IBA و طول بزرگترین ریشه..........................................................

نمودار 13-4- مقایسه میانگین اثرات متقابل سطوح مختلف IBA و میانگین طول ریشه..........................................................

نمودار 14-4- مقایسه میانگین اثرات متقابل سطوح مختلف IBA و وزن خشک ریشه

نمودار 15-4- مقایسه میانگین اثرات متقابل سطوح مختلف IBA و طول رشد جدید اندام هوایی...............................................

نمودار 16-4- اثرات متقابل انواع نارج و مقادیر NAA در در صد ریشه زایی

نمودار 17-4- اثرات متقابل انواع نارج و مقادیر NAA و طول بزرگترین ریشه

نمودار 18-4- اثرات متقابل انواع نارج و مقادیر NAA و میانگین طول ریشه

نمودار 19-4- اثرات متقابل انواع نارج و مقادیر NAA و وزن خشک ریشه

نمودار 20-4- اثرات متقابل انواع نارج و مقادیر NAA و طول رشد جدید اندام هوایی.....................................................

نمودار 21-4- مقایسه میانگین اثرات متقابل انواع نارنج و سطوح IBA در درصد ریشه زایی.................................................

نمودار 22-4- مقایسه میانگین اثرات متقابل انواع نارنج و سطوح IBA بر طول بزرگترین ریشه.............................................

نمودار 23-4- مقایسه میانگین اثرات متقابل انواع نارنج و سطوح IBA بر میانگین طول ریشه..................................................

نمودار 24-4- مقایسه میانگین اثرات متقابل انواع نارنج و سطوح IBA بر وزن خشک ریشه......................................................

نمودار 25-4- مقایسه میانگین اثرات متقابل انواع نارنج و سطوح IBA بر طول رشد جدید اندام هوایی..........................................

نمودار 26-4- مقایسه میانگین اثرات متقابل سطوحNAA و IBA در درصد ریشه زایی..........................................................

نمودار 27-4- مقایسه میانگین اثرات متقابل سطوح IBA و NAAبر طول بزرگترین ریشه..........................................................

نمودار 28-4- مقایسه میانگین اثرات متقابل سطوح IBAو NAA بر میانگین طول ریشه..........................................................

نمودار 29-4- مقایسه میانگین اثرات متقابل سطوحNAA و IBA بر وزن خشک ریشه

نمودار 30-4- مقایسه میانگین اثرات متقابل سطوحNAA و IBA بر طول رشد جدید اندام هوایی...............................................


فصل اول تاریخچه و اهمیت اقتصادی
مقدمه

منشا مرکبات بنظر بسیاری از پژوهشگران، جنوب شرقی آسیا شامل کشورهای عربی در شرق آسیا، فیلیپین و همچنین از جنوب هیمالیا تا اندونزی بوده است. در بین این مناطق وسیع احتمالا شمال شرقی هند و نواحی شمال برمه موطن و مرکز اصلی مرکبات محسوب می&zwnj گردد. بعضی از انواع مرکبات قبل از مسیحیت به مناطق غربی آسیا نظیر عمان، ایران و فلسطین انتقال یافته است. یکی از انواع مرکبات بالنگ یا بادرنگ می&zwnj باشد، که منشا آن از مناطق جنوبی چین تا هند بوده و بنا بر گزارشهای مورخین، اسکندر مقدونی این گونه رات در 330 سال قبل از میلاد مسیح در ایران مشاهده کرد. عقیده بر این است که بعدها گونه بالنگ به مناطق مدیترانه&zwnj ای انتقال یافت. در اوایل دوران امپراطوری روم بین سال 27 قبل از میلاد و 248 بعد از میلاد بعضی گونه&zwnj های مرکبات در ایتالیا شناخته شده بود، ولی پایدار نماند و از بین رفت.

تایزوبروتانکا که مطالعات وسیعی در گیاهشناسی مرکبات داشته در بیان ومعرفی منشا مرکبات، خطی را بطور فرضیاز جنوب شرقی آسیا به سمت شمال شرقی آسیا پیشنهاد نمود. وی پراکندگی مرکبات ترش و شیرین را روی این خط در جنوب دانسته که سپس به سایر نقاط دنیا پخش شده است. منشاء نارنگی در قسمت شمالی روی این خط فرضی و جنس پونسیروس در 3/1 خطی که از جنوب مرکزی چین عبور می&zwnj کند در امتداد خط غربی شرقی گزارش شده است. به عقیده سویینگل موطن لایم از جزایر شرق هند بوده و احتمالاً از دریای عمان بوسیله سربازان عرب به مصر و اروپا انتقال داده شده. منشاء لیمو به خوبی شناخه شده نیست شاید گونه ای باشد که از تلاقی بالنگ و لایم حاصل شده است. به نظر متخصصین گیاهشناسی مرکبات، بالنگ و لایم هر دو گونه از مرکبات اولیه هستند و لیموها هم از نظر زمان پیدایش به دو گونه قبلی نزدیک می&zwnj باشد. به گزارش کیلرمن، بذور مربوط به بالنگ و بادرنگ در حفاریهای مربوط به جنوب بابل حکایت از قدمت 4000 سال قبل از میلاد آن در این مناطق دارد. نارنج از آسیای جنوب شرقی و احتمالا هند منشا گرفته و در قرنهای اولیه میلادی به شمال افریقا و اروپا انتقال یافته است. تولکوسکی گزارش نمود از مطالب و نقوش مندرج بر کاشی ها و سفالهای تاریخی بجا مانده استنباط می&zwnj شود که ارقام شیرین نارنج در روم قدیم، سال 79 بعد از میلاد وجود داشته است.

پرتقال از مناطق جنوبی چین منشا گرفته و سپس به اروپا رفته است. در همین ایام گلخانه برای حفاظت از سرما بوجود آمد. گزارشات تایید شده ای از پژوهشگران دیگر در دست است که نشان می&zwnj دهد قبل از توسعه مرکبات در اروپا در چین کشت پرتقال مرسوم بوده است. هان ین- چی در 1178 میلادی27 رقم پرتقال، نارنج، نارنگی نام برده و بالنگ و کامکواتها را توصیف نموده و به بررسی روشهای خزانه داری و مدیرت و بیماریهای مرکبات در اروپا پرداخته است. گروه پوملو از جزایر هند و مالزی منشا گرفت و سپس در جزایر فی جی پخش گردید. دورگ&zwnj های پوملو یا شدک در فلسطین حدود 900 سال بعد از میلاد شناخته شد و سپس به اروپا اتقال یافت. این گونه بوسیله کاپیتان کشتی هند شرقی بنام شدک، به این نام نامگذاری شد. گریپ فروت از یک جهش یا دورگ شدک در غرب هند حاصل شده است. این گونه در فلوریدای آمریکا بصورت گسترده پخش شده است که احتمالا از گیاهانی که در 1809 دن فیلیپ در جامائیکا کاشته بود منشا گرفته است. یافت. مناطق تولید سنتی آن موطن نارنگی جنوب چین گزارش شده که سپس در مناطق شرقی هند گسترش در آسیا بوده است. از آسیا نارنگی به اروپا انتقال پیدا کرد منتها خیلی دیرتر از سایرگونه&zwnj های مرکبات این جابجایی صورت گرفت. برای مثال نارنگی ویلولیف در سال 1805 از چین به منطقه مدیترانه اتنقال پیدا کرد و بعدها نارنگی&zwnj های معمولی از چین به نقاط دیگر انتشار یافت. ورود مرکبات در ایران بجز گونه بالنگ، سابقه ای حدود 400 ساله دارد. به اسناد مدارک



دریافت‌فایل



لینک منبع و پست :http://campiran.ir/project-106081-%d8%aa%d8%ad%d9%82%db%8c%d9%82-%d8%af%d8%b1-%d9%85%d9%88%d8%b1%d8%af-%d8%a7%d8%ab%d8%b1-%d8%ba%d9%84%d8%b8%d8%aa%e2%80%8c%d9%87%d8%a7%db%8c-%d9%85%d8%ae%d8%aa%d9%84%d9%81-%d8%a7%da%a9/
  • ۹۵/۰۶/۲۹
  • amin akrami

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی